Ideologi

Jeg Hanne er vokset op med hunde. Jeg kan slet ikke huske, at jeg ikke har haft hund.. Og da jeg var 8 år købte jeg for mine egne penge en golden retriever tæve med DKK stambog. En fantastisk sød hund, som hed Gulla. Den fik et par kuld hvalpe. Det var dengang man fodrede hundene med leverposteg og rester. Jeg har smurt oceaner af hundeleverposteg madder gennem tiderne. Gulla blev i 1977 afløst af Hulda, en sort labrador tæve. Hulda var en fantastisk dygtig jagthund, så det endte med at min fars korthårede jagthunde blev udkonkurreret af Hulda. Og siden dengang har vi i vores familie kun brugt labradorer til jagt.

Hulda 03048/78 er så stammoderen til tæverne i vores kennel. Lige nu har vi "i lige linie" 2 tæver fra 4 generation, og 2 tæver fra 5 generation efter Hulda.

Jeg har igennem årerne altid haft det mål at lave dygtige jagthunde, hvor jeg ligger stor vægt på, at sundhed og temperament er i top.

De hvalpe vi igennem tiderne har lavet har fortrinsvis været jagthunde, schweishunde, gårdhunde, og familie hunde. Men i 1995 leverede jeg min første hund til politiet. Hun blev hurtigt godkendt som narkohund. Og sidenhen er det blevet til flere narko og bombehunde.

Når hvalpen er 8 uger er den så klar til sin nye tilværelse, for at det kan gå så smertefrit så muligt, har vi sørget for at hvalpen næsten er renlig, har prøvet at køre bil, kommer når jeg fløjter og meget mere. Og så forventer vi, at vi stadig kan beholde en god kontakt, og følge med i, at hunden trives og udvikler sig som forventet i det nye hjem.

Når vi har hvalpe, gør vi det ypperste for at hvalpene får en god start på livet. Med hensyn til pasning, pleje og stimulering. Et kuld hvalpe består af forskellige hunde, kravet til en narkohund´s egenskaber er anderledes end kravet til en familiehund... Så for at være sikker på at vi får matchet den rigtige hvalp, til den nye familie/hundefører. Er det vigtigt for mig at få et godt kendskab til den kommende hvalpekøber, ligesom det er vigtigt for hvalpekøberen at føle sig tryg ved at få hund herfra. Rent praktisk foregår det bedst ved at vi får besøg af den nye familie/hundefører, gennem de 8 uger hvalpene bor her. Herved får vi afstemt forventningerne til hinanden, og sammen finder vi den hvalp, som matcher.......

Vores forventninger til kommende hvalpekøbere er at man på forhånd har sat sig ind i de egnskaber en sund labrador består af. at man er klar over at en hvalp har brug for motion, aktivering, ro, tryghed og stimulering. så hvalpen kan udvikle sig til en mentalt sund og stærk hund.

Når du køber hvalp her hos os medfølger følgende:

DKK stambog

DKK købskontrakt

Hvalpen er chippet.

Råd og vejledning om fodring, samt en foder startpakke.

Hvalpetræf på Rykind for kuldet med råd og vejledning vedrørende træning, samt daglig pasning og pleje.

Garanti på en hvalp fra Rykind:

Hvis hvalpen via dokumentation fra dyrlæge og DKK bedømmelse har følgende lidelser Inden hundens 2 års fødselsdag:

HD: Hoftedysplasi grad D eller E

AD: Albuedysplasi, gra 2 eller 3

Tilbagebetales 100 prc af købsprisen, såfremt der er aftalt tilbagelevering til os, eller aftalt aflivning af hunden.

Ønskes hunden ikke tilbageleveret til os, ej heller aflives. tilbagebetales halvdelen af købsprisen.